پیکا (هرزهخواری) در گربهها
در اصطلاح به معنی خوردن مواد غیرخوراکی و در لغت به معنی زاغ ( دلیل نامگذاری این عارضه هم میل زاغ به هرزهخواری است.) میباشد. در همهی گربهها خصوصا نژاد های شرقی مثل Siamese, Burmese, Tonkiaese دیده میشود.
چه خوراکی هایی مصرف میشود؟
عمدتا به شکل خوردن پشم، پارچههای طبیعی و مصنوعی، اشیای لاستیکی، چوب، چرم، سلفون، کاغذ و مقوا وجود دارد.
در چه سنی اتفاق میافتد؟
توله گربهها عادت به جویدن بستر زیر حود دارند. بسیاری از آنها این رفتار را با افزایش سن ترک میکنند. ولی در برخی هم این عادت باقی مانده و به سختی تغییر مییابد.
چگونه بفهمیم گربهای پیکا دارد؟
در نمایش رفتارهای تهاجمی در طول بازی گربه اقدام به جویدن اشیای پیرامون میکند؛ اما آنها را نمیخورد. گربهی مبتلا به پیکا تکهی جویده شده را در مدت چند ثانیه با دندان های molar خود آسیاب کرده و قورت میدهد. دلیل آن هم به طور کامل هنوز مشخص نشده است. اما نظریهای بیان میکند که مواد شیمیایی جویده شده ایجاد نوعی لذت در گربه میکند که به دنبال آن اعتیادی شدید پیش میآید. گربه های بالغ هم به دنبال کمخونی اقدام به لیسیدن بستر رسی میکنند.
آیا پیکا برای گربه خطرناک است؟
بسیاری از مواد خورده شده باعث ایجاد انسداد روده میشوند. و ممکن است نیاز به برداشتن قسمتی از لولهی گوارش به وسیلهی لاپاراتومی باشد. اختلالات دیگری از قبیل پرکاری غدهی تیروئید، سرطان، مسمومیت با سرب و یا پریتونیت عفونی هم محتمل است.
در صورت هرزهخواری در گربه چه اعمالی انجام دهیم؟
از آنجایی که بیشتر گربه های محصور در خانه دچار این عارضه میشوند، ایجاد دسترسی کنترلشده و امن به فضای آزاد راه مناسبی برای درمان در این موارد است. تغییر رژیم غدایی به رژیمی با مقادیر فیبر زیاد به علاوهی مقدار ناچیزی روغن ماهی برای ارضای میل جویدن، مالیدن موادی مثل روغن اکالیپتوس یا سیب تلخ ( مورد استفاده برای جلوگیری از جویدن بخیههای زخمهای جراحی) بر روی موادی که میل به جویدنشان وجود دارد، مخفی کردن این اجسام از دسترس گربه، و در صورت صلاح دید تجویز داروی ضدافسردگی هم راههای موثری برای درمان میباشند.
منبع: http://icatcare.org
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.